bildet viser to damer og tre menn rundt et møtebord

Arkitektbua i Elverum – et steg nærmere markedet

Både nye medarbeidere og nye oppdrag er et steg nærmere etter at Arkitektbua åpnet kontor i Elverum høsten 2021. – Vi har mer enn nok å drive med, men det er lettere å delta i nye prosjekter når vi har kontor i Elverum, sier daglig leder Marte Vikheim i Arkitektbua.

At Arkitektbua åpnet kontor i Elverum for et år siden er i seg selv et resultat av to nye ansettelser for selskapet. Atle Gundersen og Helge Huse valgte å starte i Arkitektbua, nettopp fordi det var mulig å ha et kontor i Elverum. De kjøpte seg samtidig inn som partnere i selskapet.

– Det var avgjørende for meg at jeg kunne jobbe fra Elverum fremfor i Trysil, som er hvor Arkitektbua har sin opprinnelse, sier Gundersen.

Fakturerbare første dag

Han er sivilingeniør, mens Helge Huse er teknisk tegner, og de kom til Arkitektbua etter å ha jobbet sammen i Bjørnstad Prosjektering AS i rundt 20 år.

– Det første året har gått bra. Jeg og Helge kom fra et annet firma og hadde med oss et par prosjekter derfra. Dermed var vi fakturerbare fra første dag. Det er en fordel å ha inntekter i starten og slippe å leve av bare oppsparte midler. Det eneste vi trengte å gjøre var å overføre prosjektene til Arkitektbua sin server, og så var vi i gang, sier Gundersen.

– Og jeg er glad for at det har gått bra, vi hadde jo ingen garanti for det. Vi har blant annet fått inn en ny arkitekt og en teknisk tegner, legger han til.

Trysil Alpine Lodge

Marte Vikheim skyter inn at det å være i Elverum gjør at det har vært lettere å få tak i nye medarbeidere, rett og slett fordi Elverum er mer sentralt enn Trysil.

– Vi tilbyr tjenester innenfor et bredt spekter innenfor fagområdene byggeteknikk, landskapsarkitektur og arealplanlegging i tillegg til arkitektur, sier hun.

Per i dag er de største prosjektene til Arkitektbua i Trysil, som Trysil Alpine Lodge, hvor det er flere byggetrinn på gang.

–Ingeniørdelen av Trysil Alpine Lodge gjennomføres i Elverum mens arkitektjobben utføres både i Elverum og på Trysil-kontoret, sier Vikheim. Med felles server og fiberoppkobling mellom kontorene er det i prinsippet det samme hvor medarbeiderne er lokalisert.

bilde viser leilighetskompleks med snø og trær rundt

Ønsker nye kunder

Hun har samtidig forhåpninger til det faktum at selskapet nå har kontor i Elverum.

– Jeg håper at det kan bety noe både markeds- og kundemessig. Vi har mer enn nok å drive med, men det er lettere å delta i nye prosjekter når vi har kontor i Elverum. Vi kan møte kunder der, så slipper de å kjøre til Trysil, sier Vikheim.

Hun sier samtidig at det nå er litt spesielle tider i arkitektbransjen, på grunn av blant annet inflasjonen. Dette gjør at enkelte prosjekter ikke startes opp som planlagt, og privatkundene er avventende før de kaster seg ut i det å bygge på hytta eller bygge garasje.

– Privatmarkedet er roligere enn det har vært, men det gjør ikke så mye. Vi har mer enn nok å drive med og er mindre avhengig av privatmarkedet. Det som er viktig for meg er at vi kan tilby et bredt spekter av tjenester innenfor vårt felt, sier Vikheim.

Nærmere Mjøsa-byene

– Vi er på utkikk etter en ingeniør til i staben. Vi må ha mer kapasitet på akkurat det fagfeltet. Vi kunne hatt en arkitekt til også, men så er vi i en litt spesiell tid. Vi kunne sysselsatt en arkitekt til slik det er nå, men venter til vi er mer sikre på hvordan økonomien og samfunnet utvikler seg, legger hun til.

Elverum-kontoret blir uansett viktig i tiden som kommer.

– Kunderelasjoner er personlige, og det er samme om du jobber her eller der for de kundene man har. Samtidig er det ikke til å komme fra at vi vil ha lettere tilgang på nye kunder med kontor i Elverum, som er nærmere byene rundt Mjøsa enn Trysil, sier Vikheim.

bildet vider cta med skrift kontakt oss