bildet viser lounge

TRYSIL ALPIN LODGE PÅ OPPLØPSSIDEN

Hos LAB 4 jobbes det nå for fullt med Trysil Alpin Lodge byggetrinn 3. Det er et flott konsept med blant annet svømmebasseng og spa, sportsbutikk og restauranter i tillegg til flere selveierleiligheter og hotellrom.

– Det er et veldig stort og spennende prosjekt, forteller Marte Vikheim, daglig leder hos LAB 4 Prosjektering AS. – Byggetrinn 1 og 2 er 16.000 kvadratmeter til sammen. Byggetrinn 3 er 20.000 kvadratmeter alene, så det er gigantisk!

Vi er stolte og ydmyke over at byggherren engasjerer oss videre i prosjektet. Markedsmessig er dette også viktig for oss, det viser at vi kan påta oss store og komplekse oppgaver.

MANGFOLDIG OG UTFORDRENDE

Konseptet er skapt av amerikanske arkitekter i Denver, USA, men LAB 4 (tidligere Arkitektbua) har vært med helt fra starten – fra tidspunktet byggherren bestemte seg for å realisere prosjektet. Det inkluderer mange roller internt; arkitekter, byggeingeniører og tekniske tegnere på prosjekteringssiden og ansvarlig søker som har sørget for å skaffe alle bygge- og brukstillatelser.

– Personlig liker jeg godt å jobbe med de store prosjektene. Det er både spennende og utfordrende, og man er avhengig av et godt og tett samarbeid med alle de andre aktørene i prosjektet. Men det er krevende med så mange forskjellige funksjoner i de ulike etasjene, å få det til å henge sammen både konstruktivt og logistikkmessig. Det er parkeringsarealer i tre etasjer i bunnen av bygget, videre oppover det skal inneholde bad, spa, sportsforretning, lager, varemottak og personalrom, for å nevne noe. Deler av byggetrinn 3 vil bli driftet som hotell, noe som innebærer lobby, resepsjon, og fellesarealer som barer, restauranter og lounge. Byggherren har også vært inne på å etablere et treningsrom.

bildet viser hotellrestaurant

SKREDDERSYDDE LØSNINGER

Det handler mye om størrelse og kompleksitet. Ved hovedinngangen skal det for eksempel være mulig å snu med en buss delvis innunder bygget. En buss er høy og har en ganske heftig svingradius. I store deler av bygget er det forskjellige funksjoner i de ulike etasjene, noe som påvirker geometrien i bygget, og gjør det helt annerledes enn byggetrinn 1 og 2 som består kun av leiligheter med to parkeringsetasjer under.

– I trinn 3 kan vi ikke kjøre en søyle tvers gjennom bygget, da den fort kan havne i lobbyen eller midt i badebassenget. Vi har måttet tilpasse planløsninger for å få til bæresystemet. Også når det gjelder brann-teknikk og rømningsveier har vi måttet gjøre noen grep for å tilrettelegge for regelverk i forhold til brannsikkerheten ved hotelldrift, som har strengere krav til rømningsveier enn for eksempel fritidsboliger. Det er også en del utfordringer rundt badeanlegget. Det er blant annet planlagt et svømmebasseng der man kan svømme innenfra og ut.

bildet viser basseng

FRA VISJON TIL VIRKELIGHET

Byggetrinn 1 er helt ferdig, trinn 2 blir ferdig til sommeren, og 3 skal koble seg på – slik at det blir en helhet.

– Både for byggherren og for de som allerede har kjøpt leilighet i byggetrinn 1 og 2, tenker jeg det er viktig at alle tre trinnene blir realisert, sier Marte.

Hun forteller videre at når trinn 2 er ferdig, vil bygget se ut som det er avsluttet på en litt tilfeldig måte. Byggherren er veldig innstilt på å realisere byggetrinn 3. Prosjektet blir i disse dager kalkulert hos en stor entreprenør, og vi forer entreprenøren med informasjon slik at de har best mulig grunnlag for å kunne gi byggherren en riktig pris.

 

SAMMEN OM Å SIKRE SUKSESSEN

Marte beskriver at det har vært veldig fine prosesser både i byggetrinn 1 og 2 med entreprenør og byggherre, og at grunnlaget er lagt for at det gode samarbeidet skal fortsette og bli en suksess.

– Det har vært samme entreprenør hele veien. Arkitektene fra USA var her i høst på befaring på byggeplass, og de var fornøyde med det de så. Vi hadde en gjennomgang av byggetrinn 3, og de fortalte hvilke visjoner de har hatt. Det var en stor fordel når vi skulle gå i gang med dette trinnet. Men selve detaljprosjekteringen måtte ligge hos oss, hovedsakelig på grunn av språk og regelverk. Det er morsomt at vi har fått tilliten til å få lov å jobbe med dette, avrunder Marte.

– Da må vi gjøre så godt vi kan, og det er vårt beste!

 

Det er allerede mulig å booke opphold på dette eventyrlige stedet:

https://trysilfjell.no/

 

bildet vider cta med skrift kontakt oss